Notiser

Musik vid helgsmål 2020_2.pdf

Lördag 29/8 öppnades årets låååånga höstmarknad. Tre månader i stället för en dag.

Vi fick en en hel del odlat som tomater, purjulök, potatis, squash, rabarber, äpplen. Och så sylter från hallon, björnbär, blåbär, vinbär, mullbär, apelsinmarmelad, squashchyttney m.m. I frysen var det styckfrysta hallon, vinbärsdricka, gotländsk saffranspannkaka, gifflar, kanelbullar, äppelkaka mm. Sedan som vanligt är Bialhyllan öppen med nya inkomna böcker. Över 4 000 kronor på en vecka är en mycket bra start.

På lördag 5/8 mellan 13-15 hoppas vi på mer varor och bakat! Du kan med fördel lämna det fryst. Det som inte säljs på lördag finns att köpa under veckan.

Vi fortsätter med bemanning på lördagarna och planerar för Återbruk- Second Hand i oktober.

Välkommen med bidrag och att handla!

Barn, ungdom och unga vuxna

Verksamheter pågår på liknande sätt, men justeringar har skett utifrån de direktiv som finns. Den som vill delta i någon verksamhet är välkommen så länge personen inte har några sjukdomssymptom. Detta gäller: scouter, tonårsgrupp, dansgrupp, SMASH (10 plus) konfirmationsgrupp, E16 och VÄXA (tidigare Luk24).


Dagledigträffar

Lötenlunken går promenad, men har inget fika. Lötenträffen bjuder in till samlingar i kyrksalen, men har inget fika efteråt och uppmanar besökare att ta med sina kläder in i kyrksalen där föreläsningen äger rum så att personer inte behöver trängas i kapprummet.


Språkcaféet

kommer att förändras till ”Språk- och gemenskapscafé” där vi bjuder in barn i alla åldrar med föräldrar som bott kortare eller längre tid i Sverige. Där kommer vi erbjuda lek, gemenskap och pyssel. Vi hoppas att en del föräldrar från söndagsskolan också hittar dit med sina barn.


Alphakursen

Den blir online i stället för fysiska träffar med uppstart vecka 39.


Körerna

Gunnel har sänt info till alla körsångare. Fler yngre tenorer och basar behövs till Lötenkören. Välkommen att kontakta Gunnel.


Gudstjänstlivet

kommer att berikas av fler gudstjänster. Mässor finns vanligtvis tisdagar kl. 9:40 (Johannelund ansvarar), 21:00 onsdagar samt 9:40 på fredagar. Utöver det kommer vi ha dubbla gudstjänster (9:30 samt 11:30) under den kommande terminen, med vissa undantag för gemensamma gudstjänster. Observera förskjutningen av den andra gudstjänsten till 11:30. Håll utkik i Månadsbladet samt på hemsidan för uppdaterad info. Vid samtliga gudstjänster är antalet begränsat till 50 personer. Någon av söndagsgudstjänsterna kommer att webbsändas.

Söndagsskolan

Den startar upp i samband med gudstjänsten 6 september och kommer framöver att samlas i motionsrummet 09:30 i stället för att samlas i kyrksalen. Mer information om detta kommer framöver.

Övriga verksamheter

Meditationsgruppen pausar för närvarande. Hantverkscaféet blir som vanligt. För information om verksamheter och eventuella justeringar framöver, se Månadsbladet alternativt hemsidan. Styrelsen och personalen har kontinuerliga samtal om hur vi ska hantera den rådande situationen så bra som möjligt. Justeringar kan komma att ske. Vid frågor, kontakta undertecknad.

/Christoffer Abrahamsson


Minnen efterlyses

Löten fyller 50 år 2020. För denna händelse efterlyses minnen från dessa 50 år. Det kan vara enskilda händelser eller en beskrivning av ett skeende under dessa 50 år. Alla typer minnen är välkomna. En del kan hamna i jubileumsboken och en del kommer att hamna här på hemsidan. Har du filmer, bilder eller ljudinspelningar så är dessa välkomna. Du behöver inte fundera på att digitalisera bilder o.dyl., det ordnar jag.

Om du vill skriva om ditt minne får du gärna göra det. Men du kan även berätta muntligt så spelar jag in dig och skriver om det till text.

Kontakta Gunnar Löfgren

Telefon: 076-32 77 798 Mail: gunnar.lofgren@efs.nu