Välkommen på Alpha!

Har du funderingar kring livet, tillvaron, Gud och kristen tro? Söker du en plats där det finns tid och rum att ställa frågor och dela tankar med andra? Alpha är en sådan mötesplats!

I höst erbjuder Lötenkyrkan Alphakurs i kyrkan på onsdagar 18.30-20.30 med start 21 september. Vi äter middag tillsammans och sedan ser vi en film om kvällens ämne och samtalar i mindre grupper. Kursen ges 11 kvällar, en lördag och en avslutande fest i mitten december.

Frågor om kursen och anmälan (senast 14 september) till Stefan Holmström, 0706939430, alpha@lotenkyrkan.se

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.

Läs mer om Alpha och kursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd?

Kursen ges fysiskt på onsdagar kl 18.30-20.30. Vi börjar med att äta tillsammans, och sedan ser vi en film som är ungefär en halvtimme lång. Därefter delar vi upp oss i smågrupper, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Kursen är kostnadsfri.

Frågor om kursen och anmälan (senast 14 september) via mail eller telefon:

Stefan Holmström, 0706939430, alpha@lotenkyrkan.se

Varmt välkommen!