Alpha (online) - en grundkurs i kristen tro

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud hör dig, vad vill du då fråga? Vad betyder det att vara kristen?

Tillsammans söker vi svaren på dessa och andra frågor.

Start den 20 januari online. Anmäl intresse senast 13 januari.

Längtar du efter samtal om liv och tro? Prova på Alpha online!

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.

Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd?

Kursen ges online, varje onsdag kväll, 20 jan – 28 april, kl. 19.00-20.30. Du kommer varje gång att i förväg få en länk till en film som handlar om kvällens ämne. Filmen är en halvtimme lång och efter det blir det websamtal i en liten grupp, ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig. Du behöver ha en laptop, padda eller smartphone alternativt en stationär dator med högtalare och webkamera. Du kan i förväg få hjälp med att komma igång med tekniken om det behövs.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på Coronapandemin.

Frågor om kursen och anmälan (senast 13 jan) via mail eller telefon:

Karin Löfgren 018-430 37 96

Vår förhoppning är att så småningom kunna ha en vanlig Alphakurs i Lötenkyrkan med fysiska möten. Den kursen innehåller då måltidsgemenskap, föredrag och gruppsamtal och håller på 18.30 – 20.45. Kontakta Karin Löfgren om detta upplägg passar dig bättre.

Varmt välkommen!