Alpha - en grundkurs i kristen tro

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud hör dig, vad vill du då fråga? Vad betyder det att vara kristen?

Tillsammans söker vi svaren på dessa och andra frågor.

Start september. Anmäl intresse senast 15 september.

Längtar du efter samtal om liv och tro? Prova på Alpha online eller fysiska träffar!

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.

Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd? Online eller fysiskt!

Kursen ges online eller fysiskt, varje onsdag kväll, 18.30-20.30 med start 21, resp 22 sept. På onlinekursen kommer du varje gång att i förväg få en länk till en film som handlar om kvällens ämne. Filmen är en halvtimme lång och efter det blir det websamtal i en liten grupp, ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig. Du behöver ha en laptop, padda eller smartphone alternativt en stationär dator med högtalare och webkamera.

Den fysiska kursen innehåller då måltidsgemenskap, föredrag och gruppsamtal och håller på 18.30 – 20.45.

Du kan i förväg få hjälp med att komma igång med tekniken om det behövs.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på Coronapandemin.

Frågor om kursen och anmälan (senast 15 sep) via mail eller telefon:

Frågor om kursen och anmälan (senast 15 sept) till: Stefan Holmstrom, 0706-939430, alpha@lotenkyrkan.se

Varmt välkommen!