Alpha - en grundkurs i kristen tro

Välkommen på Alpha!

Har du funderingar kring livet, tillvaron, Gud och kristen tro? Söker du en plats där det finns tid och rum att ställa frågor och dela tankar med andra? Alpha är en sådan mötesplats!

I höst erbjuder Lötenkyrkan Alphakurs Online på tisdagar 19.00-20.00 och vanlig Alpha i kyrkan på onsdagar 18.30-20.30 med start 21, resp 22 sept. Vi ser en film om kvällens ämne och samtalar i mindre grupper. I onsdagskursen äter vi också middag tillsammans. Båda kurserna ges 10 kvällar, en lördag med ev. övernattning och en avslutande fest 1 dec.

Frågor om kursen och anmälan (senast 15 september) till Stefan Holmström, 0706-939430, alpha@lotenkyrkan.se

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.

Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd? Online eller fysiskt!

Kursen ges online på tisdagar 19.00-20.30 och fysiskt på onsdagar kl 18.30-20.30, med start 21, resp 22 sept. På onlinekursen kommer du varje gång att i förväg få en länk till en film som handlar om kvällens ämne. Filmen är en halvtimme lång och efter det blir det websamtal i en liten grupp, ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig. Du behöver ha en laptop, padda eller smartphone alternativt en stationär dator med högtalare och webkamera.

Den fysiska kursen innehåller då måltidsgemenskap, föredrag och gruppsamtal och håller på 18.30 – 20.30.

Du kan i förväg få hjälp med att komma igång med tekniken om det behövs.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på Coronapandemin.

Frågor om kursen och anmälan (senast 15 sep) via mail eller telefon:

Frågor om kursen och anmälan (senast 15 sept) till: Stefan Holmstrom, 0706-939430, alpha@lotenkyrkan.se

Varmt välkommen!