Välkommen på Alpha!

Har du funderingar kring livet, tillvaron, Gud och kristen tro? Söker du en plats där det finns tid och rum att ställa frågor och dela tankar med andra? Alpha är en sådan mötesplats!

I höst erbjuder Lötenkyrkan Alphakurs Online i kyrkan på onsdagar 18.30-20.30 med start 16 februari. Vi ser en film om kvällens ämne och samtalar i mindre grupper. I onsdagskursen äter vi också middag tillsammans. Kursen ges 10 kvällar, en lördag med ev. övernattning och en avslutande fest i mitten på maj.

Frågor om kursen och anmälan (senast 13 februari) till Amanda Vadian, 0761-134 215, alpha@lotenkyrkan.se

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.

Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd?

Kursen ges fysiskt på onsdagar kl 18.30-20.30. Vi börjar med att äta tillsammans, och sedan ser vi en film som är ungefär en halvtimme lång. Därefter delar vi upp oss i smågrupper, med ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på Coronapandemin.

Frågor om kursen och anmälan (senast 13 februari) via mail eller telefon:

Amanda Vadian, 0761-134 215, alpha@lotenkyrkan.se

Varmt välkommen!