Barn- och familjepedagog, vikariat

Lötenkyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Gamla Uppsala församling. I samarbetskyrkan finns anställda medarbetare och ett stort lekmannaengagemang. Vi vill vara en öppen mötesplats som hjälper människor att leva när Jesus. I samarbetskyrkan finns en bred verksamhet med bland annat körer, barn- och ungdomsgrupper, scouting, språkcafé och grupper för daglediga. I närområdet finns skolor, vårdcentral, äldreboende och Johannelunds teologiska högskola samt andra aktörer till vilka Lötenkyrkan relaterar.

Till Lötenkyrkan söker vi nu en barn- och familjepedagog för ett vikariat på ett år med fokus på just barn och barnfamiljer. Arbetsuppgifterna innefattar att;

• leda det pedagogiska arbetet bland barn och familjer, med särskilt fokus på söndagsskola.

• stödja och utveckla ledare.

• ha huvudansvar för lägerverksamhet.

• arbeta med skolkontakter exempelvis genom påsk- och julspel samt bibeläventyr.

• stödja den lokala Salt-föreningen.

• delta i församlingsgemensamt arbete.

Önskemål
Pedagogisk och/eller teologisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. God kännedom om EFS och Svenska kyrkan samt vilja att tjänstgöra i samarbetssituationen.

Personliga egenskaper:
Du har god förmåga att leda, organisera, delegera och samarbeta. Du är trygg i dig själv och flexibel. Du har social kompetens, vill nå barn och familjer samt har en glädje i att se människor växa i tro och engagemang. Du är bekväm med EFS teologiska grundsyn (se EFS riktlinjer), inom Svenska kyrkans bredd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tillämpar fri prövningsrätt.

Tjänsten är på 50 - 75 % och ett vikariat på ett år. Önskat tillträde är januari 2022.

Du kommer att ingå i Gamla Uppsala församlings arbetslag och ha din placering i Lötenkyrkan med samarbetskyrkoprästen som arbetsledare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 november 2021! Skicka din ansökan med CV och personligt brev till missionsföreningens ordförande, Bo Lundström bolundstrom2057@gmail.com alternativt Lötenkyrkan, att Bo Lundström, Heidenstamsgatan 71, 754 27 Uppsala.

Upplysningar om tjänsten:
Samarbetskyrkopräst Christoffer Abrahamsson 018-430 37 88, christoffer.abrahamsson@svenskakyrkan.se

Missionsföreningens ordförande Bo Lundström, 070-577 54 12, bolundstrom2057@gmail.com

Facklig företrädare är Stefan Nordström (FV vision) 073-541 77 82